HTML

Ásványörömök

Egyedi ékszereket készítek - természetes, gyógyító ásványokból, tenyésztett gyöngyből, üvegkristályból és kagylóból - sok-sok szeretettel...

Kapcsolat

Ha tetszik valamelyik ékszer, amit a blogban láttál, és hasonlót szeretnél, írj az asvanyoromok@gmail.com címre. Készítek más méretben, mintákkal, ásványokkal, alapanyagokkal is, ha kéred.

Árak, rendelés

Minden ékszert egyesével árazok, az ár függ a gyöngyök aktuális beszerzési árától. Ha konkrét árakat szeretnél tudni, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az asvanyoromok@gmail.com címen!
Kérlek, időben szólj, ha ékszert szeretnél, mert előfordulhat, hogy alapanyagot kell rendelnem, és nemcsak rajtam múlik, mikor szállítják. Köszönöm!

2011.09.18. 00:15 Ásványörömök

Achát

kép forrása: http://einstein.freeblog.hu/ kép forrása: wikimedia.org

 

Az achát (régebben használatos nevén agát) különböző kvarcoknak réteges összetétele, az ipari megmunkálásra a legkeresettebb kalcedonfajta. Leggyakrabban üregekben alakul ki. Jellemző rá a szalagos színezettség, mely nagyon szép. Könnyen lehet mesterségesen színezni, és színeit felerősíteni. Szilíciumban gazdag hidrotermális oldatokból képződik, és magmás vagy üledékes kőzetek belsejében található. Az achátnak számtalan változata van, amelyek színükben vagy szennyezőanyag-tartalmukban különböznek egymástól. A mexikói tűzachát a vasoxidnak köszönhetően vörös alapon aranyszínűen irizál. A tájképachát természetes zárványai tájképszerű látványt nyújtanak. A mohaachátban a vas és a mangán jelenlétének köszönhetően ágszerű (dendrites) zárványok láthatók. Az erődachátban a csíkok szöget zárnak be, és olyan formát alkotnak, mint egy erőd alaprajza.

Gyógyhatás:

Botswanai achát

Színe: szinte minden színárnyalatban előfordulhat. Ismertetőjele minden esetben szalagszerű rajzolata. Nevét első lelőhelye után kapta.

Gyógyhatása: Elsősorban a tüdőre hat.Füstmérgezés esetén segít, hogy szervezetünk visszanyerje természetes egyensúlyát. Ha valaki szeretne felhagyni a dohányzással, jó hasznát veheti ennek a kőnek. A botswanai achát javítja ezen kívül a sejtek regenerációs képességét, és hatással van a vérképzésre is.

Csillagachát

"Amulettkő", vagy "mennydörgő tojás" néven is ismert.

Színe:zöld, szürke, vagy barna.

Gyógyhatása: erősíti az ellenálló erőt, pozitív hatással van az idegekre.

Csipkeachát

Szín: szürkésfehér,sárgás, bizarr rajzolatú

Gyógyhatás : A hólyagra és az epehólyagra hat. Lelkileg segít, hogy könnyebben dűlőre jussunk félelmeinkkel.

Faachát

Szín: zöldesfehér, szálas zárványokkal.

Gyógyhatás: Javítja a kitartóképességet,ugyanakkor segíti a belső nyugalmat és higgadtságot. Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása révén ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Fizikai kimerültség esetén is segítséget jelent.

Szalagachát

Színe: sárga, vöröses, kéktől a szürkéig.

Gyógyhatás: Elsősorban a belső szervekre hat, mint például a méh, gyomor és a belek.

Szemachát

Színe: barnás, szemhez hasonló gyűrűkkel.

Gyógyhatás: Amint az a nevéből is következik, elsősorban a szemre hat,így például fenyegető retinaleválásnál, retinabántalmaknál, zöldhályognál.

Tűzachát

Színe: barna, zöld, kék, narancssárga .

Gyógyhatása: A tűzachát a belső tüzet szítja, élénkíti (leginkább a gyökércsakra területén), emellett azonban meg is szilárdítja afölddel való kapcsolatunkat, javítja a regenerációt, erősíti az agyat.

Vízachát

Vizet magába záró geoda ( ásványokkal kitöltött kőzetüreg )

Gyógyhatás: Nyugtat és véd a negatív hatásokkal szemben. Általános állapotjavító, erősítő, amely enyhít a stressz okozta fejfájáson.

Forrás:

http://gyogyitokovek.network.hu/

http://gyogykovek-hatasa.blogspot.com/

http://www.ezoterikuskovek.hu/

http://gyogyitokovek.5mp.eu/

http://wikipedia.org/

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyhatás achát hatása


A bejegyzés trackback címe:

https://asvanyoromok.blog.hu/api/trackback/id/tr533298845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása